Magnasense logotype

News

Brand Change Announcement: AegirBio AB has officially changed its name to Magnasense AB. The new website, www.magnasense.com, launched on 9 July 2024, with redirects from www.aegirbio.com.

AegirBio utser ny VD

AegirBio AB (publ) meddelar idag att Marco Witteveen rekryterats som ny verkställande direktör med tillträde den 15 juni 2023.

Marco Witteveen har en examen inom International Business från HU University of Applied Sciences Utrecht, en MBA inom Sales Management samt en MBA inom Strategic Marketing. Marco Witteveen har tidigare innehaft flera olika roller i Med Tech- respektive diagnostikföretag, bland annat Vice President i NanoDx Inc med ansvar för den kommersiella strategin och dess implementering för bolagets produkter inom point-of-care in-vitro diagnostik, Director för Werfens Benelux-division där han översåg försäljning och marknadsföring av bolagets produkter inom point of care-diagnostik, samt ett flertal management-roller hos Alere Inc. Marco Witteveen är grundare och VD i Medestex.

Bolagets nuvarande VD, Bradley Messmer, kommer under en övergångsperiod stötta Marco Witteveen i hans nya roll. Bradley Messmer kommer också vara tillgänglig som scientific adviser till AegirBio.

"Jag har arbetat med styrelsen som affärskonsult den senaste månaden som en del av planerna för Bolagets kurs framöver. Möjligheten att få vara en del i att slutföra och implementera denna plan var ett enkelt beslut attfatta. Detta företag vilar på solid och intressant teknologi och jag är glad att Brad kommer att vara tillgängligmed sin vetenskapliga expertis för att stödja mig i detta", säger Marco Witteveen.

"Jag är mycket glad över att välkomna Marco till AegirBio och ser fram emot att stödja hans ansträngningar attleda företaget till en ljus framtid. Vi har navigerat i utmanande vatten de senaste 15 månaderna och jag ärspänd på att se vart en erfaren affärsman kan ta denna organisation.", säger Bradley Messmer, VD AegirBio

 

Denna information är sådan som AegirBio är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2023-05-30 18:03 CET.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Anders Ingvarsson, SO Aegirbio AB
Epost: ir@aegirbio.com

 

Om Aegirbio

Aegirbio är ett svenskt diagnostikföretag som via sin unika patenterade teknologiplattform erbjuder tester för att övervaka och optimera doseringen av biologiska läkemedel. Biologiska läkemedel är det segment inom läkemedelsindustrin där användningen växer snabbast. Samtidigt varierar läkemedelsnivåerna enormt (upp till 100 gånger) hos patienter som får standarddoser av biologiska läkemedel.

”One size fits all” resulterar i att patienter med låga läkemedelsnivåer inte svarar på behandlingen, medan överdrivna läkemedelsnivåer ökar risken för allvarliga biverkningar. Denna osäkerhet vid dosering leder i cirka 55% av fallen till över – eller underdosering, vilket resulterar i onödiga kostnader och bristfälliga resultat.

Bolagets tester för optimerad dosering av biologiska läkemedel kommer vara fokuserade på sjukdomar inom neurologi, autoimmuna sjukdomar samt cancer. Aegirbio har under första kvartalet 2020 inlett försäljning i USA av testet MoNATor för läkemedlet Tysabri, som används för behandling av den neurologiska sjukdomen Multipel Skleros (MS). Totalt har Aegirbio som mål att lansera fyra tester innan 2023. Diagnostisering kommer dels att erbjudas genom ett laboratorietest, dels till den patientnära marknaden som ett så kallat POC (”Point-of-care”) för test på sjukhus och vårdcentraler. I planen finns även PON (”Point-of-need”) test för hemmabruk.

För mer information, se Aegirbios hemsida www.aegirbio.com

Bolagets Certified Adviser är Eminova Fondkomission AB | 08-684 211 00 | info@eminova.se

 

Related link:
Cision